Kuipers vertrekt vroegtijdig als intendant

Redactie 852 0
Annelies Kuiper zou tot 1 mei als intendant werkzaam zijn voor het Fonds BKVB. Zij heeft echter per ingang van dit jaar haar functie, die vorig jaar al ter discussie stond, vroegtijdig beëindigd. De werkzaamheden zouden te omvangrijk worden.

Dat Annelies Kuipers stopt als intendant documentaire fotografie komt naar eigen zeggen vanwege de hoeveelheid werkzaamheden die zij niet meer alleen kon dragen. Op de blog van Dutch-Doc is te lezen dat Kuipers ervoor gezorgd heeft dat de door haar geïnitieerde projecten door andere partijen worden overgenomen, zodat continuïteit is gewaarborgd.

Hoe verder

Op de blog is verder te lezen dat Kuipers de afgelopen anderhalf jaar werkte aan de uitwerking van de speerpunten van het programmadocument Documentaire Fotografie. Hiermee werd getracht de Nederlandse documentaire fotografie te stimuleren. Het online platform Dutch-Doc wordt overgenomen door het Nederlands Fotomuseum, dat zich ook zal buigen over de organisatie van WebDocuWeek.

De organisatie van de Dutch Doc Award komt in handen van een onafhankelijke stichting. Deze zal de award-uitreiking opnemen in de Dutch Doc Days, een festival dat jaarlijks de Nederlandse fotografie op de kaart zal zetten en moet uitgroeien tot een internationale bijeenkomst.

Kritiek

Kuipers zelf is inmiddels lid geworden van de stuurgroep documentaire fotografie die binnen het Fonds BKVB blijft bestaan. Vorig jaar nog lieten de freelance curator Marc Prüst en Noorderlicht-directeur Ton Broekhuis zich negatief uit over het intendantschap van Annelies Kuipers. Zij vonden haar werk niet genoeg resultaat opleveren en ook de noodzaak van haar functie betwijfelden zij.

afbeelding van Redactie

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie