Kraakrepubliek: nieuw boek van Bert Verhoeff

Kraakrepubliek: nieuw boek van Bert Verhoeff

Redactie DIGIFO... 1849 0
De jaren 80 waren erg rumoerig. In El Salvador heerste er een burgeroorlog, de Sovjet-Unie viel uit elkaar en de avocado maakt zijn opmars in de Nederlandse supermarkten. Ook was Amsterdam met grote regelmaat het strijd toneel van de politie en krakers. Bert Verhoeff was huisfotograaf van de Volkskrant en maakte hier veel foto’s van. Hiervan heeft hij nu een boek uitgebracht.

Al in het eind van de jaren 70 werd het in amsterdam onrustig door het grote woningtekort en de jeugdwerkloosheid. De maatschappelijke onrust nam toe en er ontstonden steeds meer rellen. In de jaren 80 liepen deze volledig uit de hand en werden er zelfs pantservoertuigen ingezet om de relschoppers in bedwang te houden. Bert Verhoeff was in deze tijd huisfotograaf van de volkskrant en legde veel van deze rellen vast. Nu heeft hij een boek gemaakt met een selectie van zijn foto’s van die tijd.

 

 

Kraakrepubliek in 2016

Het boek is meer dan alleen oude foto’s. Het tweede deel van het boek bestaat uit portretten van  mensen die een rol speelden in deze periode. Van krakers tot advocaten, we zien portretten van mensen aan beide kanten van het spectrum. Ook wordt er nog gekeken naar de meest recente ontruiming, van dekrakerspanden in de Spuistraat, begin vorig jaar.

Het boek ‘Kraakrepubliek, de erfenis van een tegenbeweging’ is vanaf nu te krijgen voor een adviesprijs van € 29,95. Voor meer informatie kun je kijken op de website van Bert Verhoeff.

afbeelding van Redactie DIGIFOTO Pro

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie