K&P electronic introduceert ultrasnel 320x CompactFlashgeheugen

Redactie 461 0
Het Duitse K&P electronic kondigt een nieuwe serie ultrasnelle 320x CF-kaarten aan. De geheugenkaarten met UDMA-ondersteuning halen een maximale lees- en schrijfsnelheid van 49MB per seconde.

De 320x kaarten zijn opgebouwd uit vier SLC-NAND geheugenchips. Deze geheugenchips van de nieuwste generatie zorgen voor zeer snelle prestaties. De kaarten zouden momenteel de snelste op de markt zijn volgens de fabrikant.

De snelle kaarten hebben overigens alleen nut in camera's die ook overweg kunnen met dergelijke snelheden. Bijvoorbeeld de Nikon D3 en D700 of de  1D(s) Mk III van Canon. Deze beschikken over udma-ondersteuning en kunnen dus optimaal gebruik maken van de snelheid.

Hoewel het persbericht spreekt van een 4, 8 en 16GB versie is op de begeleidende afbeelding ook een 32GB variant te zien. Wat die laatste gaat kosten is niet bekend, voor 4GB betaal je zo'n 43 euro, 8GB gaat voor 70 euro over de toonbank en het 16GB model moet 145 euro opleveren. Of de kaarten ook in Nederland in de winkels te vinden zullen zijn is niet bekend, in Duitsland zorgt RAM components voor de distributie van het supersnelle geheugen.

afbeelding van Redactie

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie