Kowa keert terug op de markt met drie mft-objectieven

jesse kraal 2999 0
Onder de naam Kowa Prominar keert de fabrikant van optische producten terug op de markt waar ze enkele decenia geleden ook actief waren. Ditmaal echter geen eigen camera, maar geeft Kowa haar objectieven een mft-vatting mee. In de zomer komen de objectieven op de markt.

Kowa SixDe oudere lezers onder ons zullen de naam Kowa wellicht nog kennen, in de jaren '50 tot en met '70 was het merk actief op de cameramarkt met bijvoorbeeld de Kowa Six (rechts), een hoge maar smalle spiegelreflex voor middenformaatfilm. Verder maakte het merk ook haar eigen objectieven. Terwijl de cameraverkoop in 1978 werd gestaakt, is Kowa doorgegaan met het maken van objectieven. Weliswaar niet voor camera's, maar voor industrieƫle toepassingen en verrekijkers.

Prominar

Toch kruipt het bloed waar het niet gaan kan, op de CP+ in Yokohama heeft Kowa een drietal Prominar-objectieven voor micro four thirds getoond. Het gaat om klassiek ogende objectieven zonder enige vorm van elektronische hulp: geen autofocus en ook geen diafragmasturing dus. Het gaat om een 8,5mm f/2.8, een 12mm f/1.8 en een 25mm f/1.8.

Kowa Prominar

Details

Veel details zijn er nog niet bekend, wel heeft Kowa de optische ontwerpen getoond. Door toepassing van XD-glas en asferische elementen belooft de fabrikant weinig distorsie en aberraties. Wat de objectieven gaan kosten is niet bekend, in de zomer van dit jaar wil Kowa de objectieven productieklaar hebben.

Kowa Prominar

afbeelding van jesse kraal

Jesse Kraal | Fotograaf

Jesse werkte drie jaar lang als redacteur bij DIGIFOTO Pro, naast zijn werkzaamheden als fotograaf. In de zomer van 2013 heeft hij zijn opleiding Fotografische vormgeving aan de Fotovakschool afgerond. Sinds mei 2014 is hij volledig voor de fotografie gegaan en werkt hij fulltime als zelfstandig ondernemer.

Voor meer informatie en foto's: www.jessekraal.nl

Twitter

Bekijk alle artikelen van Jesse