Korte documentaire over Nix + Gerber

Korte documentaire over Nix + Gerber

Nadja Geskus 642 0
Lori Nix en Kathleen Gerber, een duo wat beter bekend is als Nix + Gerber, maken ultra-realistische miniatuurwerelden die ze later op de plaat vastleggen.

Vanaf 2005 werken Nix + Gerber al aan het project met de titel ‘The City’. In de serie worden verschillende scènes getoond uit een post-apocaliptische wereld. The Drawing Room heeft een 8 minuten durende mini-documentaire gewijd aan het werk van de twee fotografen.

Langdurig project

Vrijwel alles in elke scène wordt gecreëerd door het duo. Het nadeel is dan wel dat het erg lang duurt om een scène af te krijgen. Bij elkaar zijn ze per scène zo’n 7 maanden bezig om alles te maken en te fotograferen. Het duo kan hierdoor maar zo’n 2 foto’s per jaar toevoegen aan de serie. Hiernaast doen ze nog wel veel commercieel werk voor onder andere TIME, Wired, Oprah en Greenpeace.

“Ik beschouw mezelf voornamelijk als fotograaf. Één die elk detail van wat ze schiet creëert, liever dan één die naar buiten gaat en dingen in de wereld vindt die ze vastlegt,” vertelt Nix.

In scène gezet

De scènes worden thuis gemaakt, zonder behulp van enige manipulatie. Het bouwen duurt een paar maanden en daarna wordt het beeld in zo’n 2 a 3 weken gefotografeerd met een groot formaat 8x10 camera. De scènes zijn zo’n 2 meter en worden compleet met de hand gemaakt.

 

 

 

 

afbeelding van Nadja Geskus

Nadja Geskus | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Nadja