Konost eind 2017 beschikbaar

Konost laat nog even op zich wachten

Fabienne Keijzer 734 0
De langverwachte Konost camera, de naar eigen zeggen ‘eerste echte digitale rangefinder’, laat nog even op zich wachten. De camera zou inmiddels klaar moeten zijn voor verzending in het nieuwe jaar, maar die deadline is niet gehaald. CEO Bob Lian legt uit waarom.

Konost: 's werelds eerste echte digitale meetzoekercamera

Eerder schreven we al over de Konost, ‘world’s first true digital rangefinder.’ Een spiegelloze camera die erg lijkt op de Leica T op het gebied van vormgeving. De Konost is dan ook compatibel met de objectieven van Leica en is uitgerust met een 20 megapixel sensor. De planning was dat het bedrijf nu de pre-orders zou opnemen en de eerste camera’s in het begin van het nieuwe jaar de deur uit te doen. Dát is helaas niet gelukt.

Vertraging 

De voornaamste reden voor deze vertraging is de overstap naar een custom beeldsensor, eentje die speciaal voor Konost camera’s wordt ontwikkeld. Hierdoor zou de camera meer waard zijn en meer winst behalen omdat het bedrijf een meer concurrerende prijs kan hanteren. CEO Bob Lian streeft ernaar een betaalbare digitale meetzoekercamera te produceren die gemakkelijk te gebruiken is. Helaas heeft het bedrijf een aantal tal tegenslagen gehad op het gebied van productie en financiering.

Eind 2017 

Naar verwachting zal de camera nu in de tweede helft van 2017 beschikbaar zijn. Wellicht zullen er limited edition beta-versies van de Konost worden gereleaset aan het begin van het nieuwe jaar. Op dit moment is er nog geen informatie bekend over het definitieve design van de camera, evenals de prijs. Voor updates over het proces kun je terecht op de website van Konost waar je je kunt aanmelden voor de nieuwsbrief.

afbeelding van Fabienne Keijzer

Fabienne Keijzer | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Fabienne