Koningin Beatrix of Doutzen Kroes fotograferen?

Redactie 601 0
Als het aan Engelse fotografen zou liggen, fotograferen ze waarschijnlijk liever Koningin Beatrix. In een populariteitspoll met de vraag welk publiek figuur zij het liefst zouden willen vastleggen, verkozen ze namelijk Queen Elizabeth II boven Kate Moss en anderen.

Daarmee liet de Britse monarch ook (voormalig) staathoofden als Nelson Mandela en president Barack Obama in de populariteitspoll achter zich, zo meldt Digital Photographer. Zij volgden op respectievelijk derde en vierde plaats, achter de nummer twee: naturalist en documentairemaker David Attenborough. In de populariteitspoll staan popster Lady Gaga en komiek, schrijver en acteur Stephen Fry op vijfde en zesde plek. De top tien wordt volgemaakt met zangeres Cheryl Cole, de Dalai Lama, Kate Moss en prins Charles. 

Verhaal

De stemming, waar zeshonderd amateur- en beroepsfotografen aan meewerkten, werd georganiseerd door Photoguard, een verzekeraar van fotografiematerialen. Volgens managing director James Pickering bewijst de 'studie' daarmee dat: “Britse fotografen de voorkeur geven aan het verhaal achter hun onderwerp. Diepte en karakter lijken meer wenselijk dan bekendheid en schoonheid.” Rest natuurlijk de vraag, wie zouden Nederlandse amateur- en beroepsfotografen het liefst willen vastleggen?

Foto © NASA/Bill Ingalls

afbeelding van Redactie

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie