Komt Sony met een fullframe-camera voor 799 euro?

Komt Sony met een fullframe-camera voor 799 euro?

Julian 3828 2
In 2013 zagen we in een patent een NEX-5-achtige camera met een fullframe-sensor. Dat zou kunnen betekenen dat Sony werkt aan een goedkope fullframe-camera. Nu duikt het gerucht op dat er zo'n toestel komt, met een prijskaartje van 799 euro, inclusief kitlens.

SonyAlphaRumors heeft van een nieuwe, nog onbekende bron, te horen gekregen dat Sony met een zeer goedkope fullframe-camera komt. Het toestel zou slechts 799 euro gaan kosten, inclusief kitlens.

De geruchtensite geeft het bericht een 'SR2-rating', dat wil zeggen dat het niet bekend is hoe betrouwbaar het bericht van de anonieme bron is. Mocht het gerucht op waarheid berusten, dan zou de camera gebaseerd kunnen zijn op het ontwerp dat we eind 2013 zagen in een patent.

Sony patent

Sony A5?

Dat ontwerp toont een NEX-5-achtige behuizing, met een fullframe-sensor. De NEX-serie is inmiddels uitgefaseerd, de NEX-5T is opgevolgd door de A5100. Mocht Sony daadwerkelijk een zeer goedkope fullframe-camera uitbrengen dan zou de fabrikant deze camera als uitgangspunt kunnen nemen. We verwachten in dat geval geen elektronische zoeker. Mogelijk gaat de camera als Sony A5 door het leven.

De goedkoopste fullframe-camera van Sony is momenteel de A7. Dit toestel heeft een adviesprijs van 1299 euro en kost 1599 euro als kit, gecombineerd de Sony FE 28-70mm f/3.5-5.6 OSS. Mocht Sony daadwerkelijk met een fullframe-kit voor 799 euro komen, dan verwachten we een nieuw objectief. De FE 28-70mm kost los 499 euro en lijkt daarmee te prijzig om gecombineerd te worden in een goedkope kit.

Sony A5 impressie
Onze impressie van de 'Sony A5', gebaseerd op de A5100

afbeelding van info@berends-keijzer.nl

Als de prestaties goed zijn, bedoel dus hogere iso en dat soort dingen.....dan ben ik één van de eersten die dit ding zal kopen. En dat terwijl ik vijf jaar geleden nog heb gezegd nooit geen Sony meer.

afbeelding van Rob Spanjaart

Je kunt ook zeggen: de 28-70 kittens kost in de kit 250-300 euro, dus als die in grotere aantallen gemaakt worden ligt het voor de hand om die ook op een goedkoper EVF-loos toestel mee te leveren.