Komt Nikon ook met een csc met aps-c-sensor?

Komt Nikon ook met een csc met aps-c-sensor?

jesse kraal 2051 0
In eerste instantie zijn we geneigd te zeggen: 'nee'. Nikon heeft immers al het nodige succes met haar 1-serie, met de 1-inchsensoren. Een tweede lijn compacte systeemcamera's lijkt dan niet erg voor de hand te liggen. Toch is er nu een patent gepubliceerd dat die kant op lijkt te wijzen.

In het patent, dat is verschenen op het Japanse Egami, wordt het optische ontwerp van een 18-55mm-objectief beschreven. Niks vreemds op het eerste gezicht, maar bij nadere bestudering blijkt het achterste element wel heel dicht op het sensoroppervlak te zitten. Te dicht om nog een spiegel tussen te krijgen in ieder geval.

Afwachten

Het gaat dus om een patent voor een 18-55mm voor compacte systeemcamera's en dat is op zijn minst opvallend. Het bereik van het objectief is overduidelijk bedoeld voor een sensor met aps-c-formaat en dus niet voor het veel kleinere cx-formaat van de Nikon 1-serie. Een vingeroefening van Nikon of daadwerkelijk een voorbode van een nieuw camera-systeem? De tijd zal het leren!

Nikon
Komt Nikon met een compacte systeemcamera met aps-c-sensor?

afbeelding van jesse kraal

Jesse Kraal | Fotograaf

Jesse werkte drie jaar lang als redacteur bij DIGIFOTO Pro, naast zijn werkzaamheden als fotograaf. In de zomer van 2013 heeft hij zijn opleiding Fotografische vormgeving aan de Fotovakschool afgerond. Sinds mei 2014 is hij volledig voor de fotografie gegaan en werkt hij fulltime als zelfstandig ondernemer.

Voor meer informatie en foto's: www.jessekraal.nl

Twitter

Bekijk alle artikelen van Jesse