Komt Nikon met een D5300 en D610?

Julian 3014 2
Het is de laatste tijd relatief stil als het om Nikon-geruchten gaat, maar nu duiken er twee nieuwe typenummers op: D5300 en D610. Het zou gaan om kleine updates van de nog jonge Nikon D5200 en D600.

In september 2012 zag de Nikon D600 het levenslicht. Fullframe-camera's hebben doorgaans een looptijd van zo'n vier jaar, dus een opvolger ligt niet in de lijn der verwachting. Toch duikt nu de naam D610 op. Volgens NikonRumors zou het gaan om een kleine update, mogelijk heeft het iets te maken met de stofproblemen waar sommige Nikon D600-gebruikers mee te kampen hebben.

Nikon kwam met een reactie op het probleem en biedt gebruikers een reparatie aan indien nodig. Een nieuw typenummer lijkt ons hier wat ver voor gaan, mogelijk stopt Nikon nog een kleine update in een eventuele D610.

Nikon D5300

Ook zou Nikon een D5300 voorbereiden. In november 2012 presenteerde Nikon de D5200, voor een echte opvolger lijkt het wederom erg vroeg. Toch suggereert de naam een relatief grote update. Ook stelde Nikon eerder bij de bekendmaking van de financiele resultaten dat er voortaan sneller nieuwe producten op de markt moeten komen in het dslr-instapsegment. Mogelijk is de D5300 het eerste teken daarvan.

Financiele resultaten

afbeelding van Anonymous

Wat een bullshit verhaal over het niet komen met een oplossing voor de stofproblemen. Ga maar eens naar NSP met je D600, als je over stof/spetterproblemen begint, krijg je direct een nieuwe sluiter in je camera. Dit mag NSP direct uitvoeren van Nikon.... Dus hoezo geen oplossing??

afbeelding van Julian

Je hebt gelijk, aangepast.