Komt Canon met een 'goedkope' fullframe-dslr?

jesse kraal 4251 3
Na introductie van de Canon 1D X en de 5D mark III heeft Canon al haar fullframe-toestellen vervangen. Dat wil echter niet zeggen dat er geen ruimte meer is voor meer camera's met een sensor van 36 x 24 millimeter. Geruchten hebben het over nog twee nieuwe camera's voor 2012.

Volgens Canon Rumors is er een kans dat we nog dit jaar met twee nieuwe fullframe-camera's kennis gaan maken. De eerste zou een op filmers gerichte camera zijn, een eerste prototype van die camera zagen we al bij de introductie van de Canon EOS C300.

Net als het prototype zal de camera waarschijnlijk een behuizing hebben die grotendeels gelijk is aan die van de Canon 1D X. Belangrijker is echter de 4K-filmfunctie die Canon al officieel bevestigd heeft. Volgens de nieuwste geruchten is de camera niet voor eind 2012 te verwachten en mogelijk moet je zelfs wachten tot begin 2013. De aankondiging volgt waarschijnlijk eerder.

Canon 4K
Het prototype van de 4K-filmcamera die Canon eind 2011 al toonde

Budget-fullframe

Daarnaast gaan er geruchten dat Canon zou werken aan een 'budget fullframe-camera', die onder de 5D Mark III in de markt gezet zal worden. Welke functies zo'n camera dan zou moeten ontberen ten opzichte van zijn duurdere tegenhangers, is niet bekend.

Wellicht voorziet Canon de 5D Mark III van de zoeker en de autofocus van de 5D Mark II en hangen ze daar dan een gunstiger prijskaartje aan. Zo'n 6D, of hoe het toestel ook mag gaan heten, zou mooi tussen de 7D en de 5D Mark III inpassen. Momenteel gaapt er een gat van 1800 euro tussen de adviesprijzen van beide toestellen, dus de ruimte voor een tussenmodel is in ieder geval aanwezig.

afbeelding van jesse kraal

Jesse Kraal | Fotograaf

Jesse werkte drie jaar lang als redacteur bij DIGIFOTO Pro, naast zijn werkzaamheden als fotograaf. In de zomer van 2013 heeft hij zijn opleiding Fotografische vormgeving aan de Fotovakschool afgerond. Sinds mei 2014 is hij volledig voor de fotografie gegaan en werkt hij fulltime als zelfstandig ondernemer.

Voor meer informatie en foto's: www.jessekraal.nl

Twitter

Bekijk alle artikelen van Jesse

afbeelding van anoniempie

"niet voor eind 2012 te verwachten en mogelijk moet je zelfs wachten tot begin 2013"
Na eind 2012 is hetzelfde als begin 2013 :)

afbeelding van jesse kraal

Voor het einde van 2012 en na het einde van 2012 zit nog het einde van 2012 ;)

afbeelding van Laurens

De voornaamste reden om naar de 5D III over te stappen is wat mij betreft juist de AF verbetering. Zonder de andere specs te kennen zie ik de toegevoegde waarde van de '6D' t.o.v. de 5D II niet echt.