Kolibrie fluisteraar fotografeert mooie close-ups

Kolibrie fluisteraar fotografeert mooie close-ups

Nadja Geskus 1806 0
Kolibrie fluisteraar Tracy Johnson, fotografeert mooie close-ups van kolibries die haar achtertuin bezoeken. Inmiddels heeft ze al een hoop prachtige foto's gemaakt van haar gevederde vrienden.

Tracy Johnson besteedt minstens een half uur per dag in haar achtertuin in Livermore, California, om haar geliefde kolibries op te wachten en te fotograferen. Ze maakt gebruik van kolibrievoeders die ze in haar hand houdt, om de kolibries zo dichtbij mogelijk te laten komen. Zodra ze dichtbij genoeg zijn, en de gelegenheid het toelaat, maakt ze een foto, voor de kolibries weer wegvliegen. Inmiddels kent ze de vogels vrij goed en heeft zelfs een naam gegeven aan de kolibries die vaak terug komen. Johnson heeft een instagram-account gemaakt, waar de bijzondere close-ups te zien zijn. Naast de foto's die ze maakt, post Johnson ook wat video's van de kolibries op haar kleurrijke account.

Grote snelheden

De timing, voor het maken van deze foto's, is alles. Kolibries staan namelijk bekend om het snelle slaan van hun vleugels, waardoor ze in de lucht kunnen blijven zweven. Ze kunnen versnellen tot snelheden van 54 km/h. Johnson geeft toe dat het een uitdaging is om deze snelle vogels te fotograferen. Van elke 100 foto's die ze maakt, zitten er maar zo'n 15 tussen die bruikbaar zijn.

afbeelding van Nadja Geskus

Nadja Geskus | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Nadja