Koeweit doet dslr in de ban

Julian 520 0
Straatfotografie met je spiegelreflex is er in Koeweit niet meer bij. Dslr's zijn volgens de regering van de oliestaat alleen bestemd voor geregistreerde journalisten. Grote zwarte camera's zouden mensen ongerust maken.

Het Ministerie van Informatie, het Ministerie van Sociale Zaken en het Ministerie van Financiën zijn samen tot het besluit gekomen om spiegelreflexcamera's te verbannen uit de publieke ruimte,  schrijft de Kuwait Times.

De ministeries concluderen dat fotografie alleen voor journalistieke doeleinden gebruikt zou moeten worden. Volgens de regering worden mensen ongerust van grote zwarte camera's in het straatbeeld. Fotografie als hobby zou in Koeweit niet begrepen worden. In het olierijk is weinig aandacht voor kunst.

Geen protest

Of de Koeweitse bevolking problemen heeft met het verbod is nog maar de vraag. Volgens blogger Ahmad F Al-Shagra zijn de meeste inwoners van de staat conservatief ingesteld en juist blij met de maatregel. Maar de 2,3 miljoen expats in het land zullen daar anders over denken, aldus Al-Shagra. 

Het is niet duidelijk welke straf er staat op het niet naleven van de maatregel. Het verbod geldt enkel voor dslr's, in principe zijn andere camera's nog wel toegestaan in de publieke ruimte.