Nieuwe service van Kodak: KODAKIT

KODAKIT koppelt fotografen aan grote opdrachtgevers

Fabienne Keijzer 685 0
George Eastman, de man achter Kodak zei ooit: “You press the button, we do the rest.” En dat is precies wat KODAKIT ook wil bereiken. De nieuwe applicatie van Kodak wil fotografen koppelen aan opdrachtgevers als een on-demand service.

Met één druk op de knop koppelt KODAKIT je aan een passende opdrachtgever 

Wanneer een bedrijf of onderneming een fotograaf nodig heeft voor een marketingcampagne weten ze vaak niet waar ze moeten beginnen met zoeken. Dat is waar KODAKIT om de hoek komt kijken. De nieuwe service van Kodak zorgt ervoor dat er een fotograaf aan een passende opdrachtgever wordt gekoppeld met één druk op de knop. Opdrachtgevers kunnen zich aanmelden en een specifieke foto-opdracht invullen en KODAKIT zoekt dan in de database van fotografen naar een goede match.
KODAKIT

Grote opdrachtgevers 

Maar er zijn niet alleen voordelen voor de opdrachtgevers. KODAKIT regelt namelijk ook de betaling , binnen 30 dagen, en de aanlevering van de foto’s aan de klant. Als je door de screening komt kun je meteen worden benaderd voor opdrachten. Dit gaat voornamelijk op basis van locatie. KODAKIT is net gelanceerd in 92 grote steden, waaronder Amsterdam, in 37 verschillende landen. De service richt zich voornamelijk op de grote bedrijven binnen de reis-, voedsel- en huizenmarkt en heeft opdrachtgevers zoals deliveroo en airbnb. Niks is natuurlijk gratis, ook de service van Kodak niet. Als fotograaf betaal je twintig procent van de inkomsten aan KODAKIT. 


KODAKIT is te gebruiken als app voor iOS en Android, maar de service is ook beschikbaar via de website. Wij zijn benieuwd naar jullie mening over deze nieuwe service, laat het ons weten in de comments. 

Lees ook: Snappr: Uber voor fotografen

afbeelding van Fabienne Keijzer

Fabienne Keijzer | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Fabienne