Kodak stopt met digitale camera's

Kodak stopt met digitale camera's

jesse kraal 1985 0
Al sinds 1888 bouwt Kodak fototoestellen, maar daar lijkt nu een einde aan te komen. In een persbericht heeft het bedrijf aangekondigd de komende maanden de productie van digitale camera's, videocamera's en digitale fotolijstjes te gaan stoppen om kosten te besparen.

Kodak CameraKodak verkeert in zwaar weer. Het bedrijf staat aan de rand van de afgrond. In een poging het bedrijf weer winstgevend te maken, is besloten te stoppen met de productie van digitale foto- en videocamera's en digitale fotolijstjes. Wegwerpcamera's buiten beschouwing gelaten, komt er dus een einde aan bijna 125 jaar cameraproductie bij Kodak.

Printers en rolletjes

In plaats daarvan zal Kodak zich gaan richten op printers, zowel voor op je bureau, als de mini-kiosken in fotowinkels. Ook fotoproducten zoals albums en kalenders, kun je nog gewoon bij Kodak blijven bestellen. Helemaal onderaan het persbericht meldt Kodak:

'The traditional film capture and photographic paper business, which continues to provide high-quality and innovative products and solutions to consumers, photographers, retailers, photofinishers and professional labs.'

Portra

Geschiedenis

Kodak blijft dus nog steeds rolletjes en doka-materiaal produceren, goed nieuws voor liefhebbers van analoge fotografie. Ook is hiermee een deel van de lange geschiedenis van Kodak voorlopig veilig gesteld en verwordt het bedrijf niet enkel een fabrikant van printers en aanbieder van print-oplossingen.

afbeelding van jesse kraal

Jesse Kraal | Fotograaf

Jesse werkte drie jaar lang als redacteur bij DIGIFOTO Pro, naast zijn werkzaamheden als fotograaf. In de zomer van 2013 heeft hij zijn opleiding Fotografische vormgeving aan de Fotovakschool afgerond. Sinds mei 2014 is hij volledig voor de fotografie gegaan en werkt hij fulltime als zelfstandig ondernemer.

Voor meer informatie en foto's: www.jessekraal.nl

Twitter

Bekijk alle artikelen van Jesse