Kodak schikt met Samsung over patenten

Julian 573 0
Nieuwe afspraken over het gebruik van technologie hebben geleid tot een schikking tussen Kodak en Samsung. Kodak klaagde de Koreaanse fabrikant eerder aan voor ongeoorloofd gebruik van haar patenten in cameratelefoons.

De nieuwe afspraken komen volgens Kodak beide bedrijven ten goede. Naast de nieuwe overeenkomst over het gebruik van elkaars technologie heeft Samsung een onbekend bedrag betaald aan Kodak.

Eind 2008 spande Kodak een rechtszaak aan tegen Samsung. Volgens Kodak maakte de fabrikant gebruik van gepatenteerde technologie in de Samsung Blackjack II cameratelefoon.
Ook verzocht Kodak de U.S. International Trade Commission (ITC) om de invoer en verkoop van de betreffende producten te laten stoppen. De overeenkomst betekent dat Kodak de aanklachten tegen Samsung laat varen.

De nieuwe afspraken tussen Kodak en Samsung moeten nog wel goedgekeurd worden door de ITC. Het oordeel van de handelsorganisatie volgt eind januari 2010.

Kodak beschuldigde ook LG van ongeoorloofd patentgebruik. In december 2009 liet Kodak de aanklacht vallen na het sluiten van een soortgelijke overeenkomst met LG.