Kodak S1 micro four thirds-camera getoond in China

Julian 1674 0
Op een persevenement in China is de Kodak S1 micro four thirds-camera getoond. De camera wordt gemaakt door JK Imaging, dat een licentie heeft op de merknaam Kodak. De mft-camera verschijnt in het derde kwartaal, specificaties zijn nog niet bekend.

Onlangs brachten we al het nieuws dat er een Kodak csc zou komen, JK Imaging sloot een deal met Kodak om de naam te mogen gebruiken. We vermoedden al dat het om een mft-camera zou gaan, Kodak stond samen met Olympus aan de basis van het Four Thirds-systeem, maar bracht echter nooit een four thirds- of micro four thirds-camera uit.

Nu JK Imaging camera's onder de Kodak-naam op de markt gaat brengen komt daar verandering in. In het derde kwartaal van dit jaar zou de Kodak S1 op de markt moeten komen.

Kodak S1
De Kodak S1 wordt getoond tijdens een persconferentie in Beijing

Wifi en Sony-sensor?

Veel informatie is er nog niet over de Kodak S1. We moeten afgaan op de afbeeldingen van een Chinese website. We zien in ieder geval dat de camera over wifi beschikt en goed zou moeten kunnen samenwerken met smartphones. Ook zien we de naam Kodak Pixpro.

Volgens de bloggers van PConline, die bij de persconferentie in Peking aanwezig waren, heeft de Kodak S1 een cmos-sensor van Sony, net zoals de Olympus OM-D en PEN E-M2 en E-PL5. Of het om dezelfde sensor gaat is niet bekend.

Wifi Kodak S1
We kunnen in ieder geval wifi verwachten op de Kodak S1