Kodak overweegt verkoop patenten

jesse kraal 1451 0
Een dag na het bericht over de Poison Pill-strategie van Kodak is er al weer meer nieuws van het financiële front. Kodak overweegt 1100 van haar patenten verkopen. De opbrengst zou zo maar hoger uit kunnen vallen dan de huidige bedrijfswaarde.

Tussen de 1100 patenten (zo'n tien procent van het complete portfolio) die waarschijnlijk te koop komen zit ook een patent op het voorvertonen van foto's op een mobiele telefoon. Om dit patent is Kodak in een grote rechtszaak verwikkeld met Apple en Research in Motion, de fabrikant van de Blackberry.

Kodak hoopt meer dan een miljard dollar binnen te halen met de rechtszaak. Dat geld kan Kodak goed gebruiken, zo bleek gisteren. Al eerder wist Kodak bijna een miljard dollar binnen te halen door licenties te verkopen op het gebruik van dit patent aan onder andere Samsung en LG.

Apple en RIM betalen zolang de rechtszaak loopt geen licentierechten. Door de verkoop van het patent hoopt Kodak het gat te vullen dat is ontstaan na het wegvallen van de verwachte inkomsten uit het gewraakte patent.

Kodak logo

afbeelding van jesse kraal

Jesse Kraal | Fotograaf

Jesse werkte drie jaar lang als redacteur bij DIGIFOTO Pro, naast zijn werkzaamheden als fotograaf. In de zomer van 2013 heeft hij zijn opleiding Fotografische vormgeving aan de Fotovakschool afgerond. Sinds mei 2014 is hij volledig voor de fotografie gegaan en werkt hij fulltime als zelfstandig ondernemer.

Voor meer informatie en foto's: www.jessekraal.nl

Twitter

Bekijk alle artikelen van Jesse