Nieuw Kodak logo

Kodak onthult nieuw logo

Fabienne Keijzer 1738 0
Afgelopen week introduceerde Kodak de Ektra smartphone, en met die telefoon komt ook de introductie van het nieuwe logo van het bedrijf. De grote rode K op de gele achtergrond is een vernieuwde versie van het logo dat Kodak tussen 1971 en 2006 gebruikte.

Kodak logo 

In 2006 introduceerde Kodak voor de laatste keer een nieuw logo. Nu komt het bedrijf met een vernieuwde versie van een eerder gebruikt logo. De herkenbare grote, rode K op de gele achtergrond werd door het bedrijf gebruikt vanaf 1971. En nu grijpen ze terug naar dat logo, met een paar kleine veranderingen.
Kodak logo

Peter Oestreich 

Het originele logo is ontworpen door Peter Oestreich. Het linkerdeel van het logo moet de sluiter voorstellen en de gele strepen zijn het licht. Het nieuwe logo verschilt maar weinig van de versie van Oestreich, maar is ontworpen door Work-Order, een Amerikaanse ontwerpstudio. De verticale letters verwijzen naar de gaatjes die je kunt vinden aan de zijkant van een filmstrip. Het nieuwe logo zal voor het eerst te zien zijn op de Kodak Ektra smartphone. Deze werd vorige week geïntroduceerd.

Hier zie je de evolutie van het Kodak-logo.
Kodak logo
 

afbeelding van Fabienne Keijzer

Fabienne Keijzer | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Fabienne