Kodak met kwartet nieuwe camera's

Redactie 658 0
Eastman Kodak Company introduceerde afgelopen week de 6-megapixel EasyShare DX7630 en een trio 'instapmodellen'.

Het meest opvallende van de nieuwe Kodak DX7630 is wellicht zijn (advies)prijs: slechts 549 euro. Tezamen met de beeldsensor die beelden van effectief 6 megapixels produceert, de professionele Schneider-Kreuznach Variogon-
Klik om te vergroten
Kodak EasyShare DX7630 | Klik op afbeelding voor vergroting
lens en het bekende bedieningsgemak van Kodak-camera's, lijkt de DX7630 bij voorbaat al alles in zich te hebben om een bestseller te worden.

Variogon


Volgens Kodak kunt u met gemak foto's afdrukken tot 75 bij 100 centimeter en ermee uw muren behangen. De Variogon-objectief van de Duitse ontwerper Schneider-Kreuznach is een zogenoemde asferische lens. Die laten meer licht in de camera vallen dan 'gewone' lenzen, waardoor uw foto's per definitie helderder zouden moeten zijn. De maximale
Klik om te vergroten
Kodak EasyShare CX7430 | Klik op afbeelding voor vergroting
diafragma van het gekozen type Varigon is F 2,8 in uitgezoomde stand en F 8 in de tele-stand.


Het autofocussysteem waarmee de DX7630-camera is uitgerust, werkt volgens Kodak ook bij weinig licht nauwkeurig en combineert snelle fasedetectie met een TTL-contrastdetectie (TTL = Through The Lens). De continu-autofocus maakt het volgens Kodak mogelijk foto's in 0,3 seconde te maken, maar de camera is (nog) niet door winmagazine getest om dit te kunnen verifi?ren.

Balletje


Klik om te vergroten
Kodak EasyShare CX7300 | Klik op afbeelding voor vergroting
Het bereik van de sluitersnelheid is 64 seconden tot 1/1400ste seconde. Naast vaste programma- en aangepaste modi kent de DX7630 zestien scènemodi voor onder meer sport, portret, nacht, landschap, macro en automatisch.


Zoals bij zoveel digitale camera's kunt u met de DX7630 video vastleggen. Bij dit nieuwe Kodak toestel tot 24 frames per seconde, waarbij de speelduur slechts beperkt zou zijn tot de hoeveelheid opslagcapaciteit op de verwisselbare Secure Digital (SD)- of MultiMedia Card (MMC)-geheugenkaart. Standaard heeft de camera alvast 32 MB aan intern geheugen aan boord.
Klik om te vergroten
Kodak EasyShare CX7220 | Klik op afbeelding voor vergrotingEvenals bij HP-camera's kent de Kodak-camera een soort rollend balletje in de camera die registeert of het toestel horizontaal of verticaal wordt gehouden. Verticale foto's worden daardoor direct in de juiste stand weergegeven op de camera, het computerscherm of de televisie.

Instapmodellen


Kodak bracht deze week ook nog een trio zogenoemde instapmodellen op de markt van tussen de 200 en 330 euro. De EasyShare CX7220 heeft een 2-megapixelsensor en optische zoom die het beeld twee keer kan vergroten. De CX 7300 produceert beelden in een maximale resolutie van drie megapixels en heeft een vaste lens. De 4-megapixels CX7430 kan tot drie keer inzoomen op het beeld. De instapmodellen hebben een ingebouwd geheugen van 16 megabyte en een aansluitpoort voor SD- of MMC-geheugenkaarten.
afbeelding van Redactie

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie