Kodak introduceert nieuwe camera’s en printer

Redactie 1049 0
Naast een nieuwe digitale fotolijst komt Kodak ook met drie nieuwe fotocamera’s, twee videocamera's en een printer. De producten zullen worden onthuld op de Consumer Electronics Show (CES) in Las Vegas.

Kodak komt met een heel scala aan nieuwe producten. Drie fotocamera’s, twee videocamera's, een printer en de digitale fotolijsten; de productie is hoog. Het uitgangspunt van de nieuwkomers op de markt is het idee dat het echte Kodak-moment alleen bestaat als je foto’s kunt delen, aldus het persbericht. Delen via e-mail en sociale netwerken staat dan ook centraal in de nieuwe producten en de titels die zij dragen. Wanneer de producten in Nederland op de markt komen is nog niet bekend, de aangegeven prijzen gelden dan ook voor de verkoop in Amerika.

EasyShare Mini

Een van de drie nieuwe camera’s is de Easy Share Mini die voor ongeveer honderd dollar in de verkoop gaat. Het is een superkleine camera, niet groter dan een creditcard. De camera beschikt over een 3x groothoek zoomlens, heeft tien megapixels en een 2.5-inch lcd.


EasyShare Touch

De tweede nieuwe camera die Kodak introduceert is de EasyShare Touch. De adviesprijs hiervan zal in Amerika 149,95 dollar bedragen. Deze camera heeft een 3-inch hoge resolutie lcd met touchscreen en veertien megapixels. Hij is uitgerust met een met Schneider-Kreuznach 28-140mm zoomobjectief. Ook beschikt de camera over een videofunctie waarvoor een speciale knop is ontworpen. Net als de Mini heeft ook deze camera extra functies waarmee je je foto’s kunt bewerken en effecten kunt geven.


EasyShare Sport

In weer en wind, deze camera kan het volgens Kodak alle weersomstandigheden aan. De EasyShare Sport die voor 79,95 dollar op de markt komt, is de eerste waterdichte digitale camera van Kodak. Je kunt het toestel tot tien meter onder water gebruiken en hij is daarnaast stof- en zanddicht. De camera heeft twaalf megapixels, een 2,4-inch lcd en beschikt over dezelfde extra functies als de andere twee nieuwe camera’s.


PlayFull videocamera

De PlayFull videocamera is gemaakt voor de sociale gebruiker die veel op feestjes te vinden is. Hij is klein zodat hij in je broekzak past en kan filmen in 1080p hd-video of fotograferen met 5 megapixels. De camera bevat een knop waarmee je je beelden kunt delen op je favoriete sociale netwerken en via e-mail. De camera zal voor 149,95 dollar te verkrijgen zijn.

PlaySport videocamera

Kodak introduceert ook een volgende generatie van de PlaySport videocamera’s, aan te schaffen voor 179,95 dollar. Net als de fotocameravariant is deze camera tot tien meter diep waterdicht en bovendien stofdicht waardoor hij te gebruiken is in zwaardere weersomstandigheden. Ook is de camera schokbestendig. Net als de PlayFull camera kun je filmen in 1080p full-hd-kwaliteit, fotograferen met 5 megapixels en via een aparte knop je beelden delen met je sociale netwerk.

C310 ESP All-in-One (AiO) Inkjet Printer

Kodak heeft naar eigen zeggen voor de nieuwste AiO Inkjet printer een slank en compact ontwerp gekozen. Met de printer, die een adviesprijs van 99,99 dollar heeft, kun je draadloos printen. Hij beschikt over een inktsysteem waarmee je de afdrukkosten laag kunt houden, zonder dat de kwaliteit van de afdrukken vermindert.

Andere introducties

Kodak lanceert tevens een 3D fotoprinter en gaat nog verder met innovatieve ondernemingen. Zo vernieuwt het de Kodak Gallery en de Kodak Picture Kiosk waar je nieuwe fotoboeken kunt ontwerpen. Ook bij deze vernieuwingen staat het delen van je foto’s met je sociale netwerk centraal.

afbeelding van Redactie

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie