Kodak hoopt 2,6 miljard dollar op te halen met veiling 1100 patenten

Jasper van Bladel 1622 0
Kodak, dat sinds januari in surseance verkeert, gaat in totaal 1100 patenten verkopen. Het gaat onder andere over patenten die te maken hebben met digitale fotografie. Verwacht wordt dat de verkoop 2,6 miljard dollar op zal brengen.

De patenten die Kodak nu hoopt te gaan verkopen hebben betrekking op het maken, manipuleren en delen van digitale foto's. De 1100 patenten worden door het in nood verkerende bedrijf aangeboden om iets meer financiƫle ademruimte te krijgen. Kodak heeft uitstel van betaling aangevraagd in januari 2012 en wordt nu beschermd tegen schuldeisers. Als ze de patenten allemaal verkopen levert dat een geschat bedrag van 2,6 miljard dollar op. Daarmee kan het bedrijf schuldeisers betalen.

Anonieme veiling

De veiling zelf zal in het begin van augustus plaatsvinden. Bieders blijven anoniem, zodat concurrenten niet mee kunnen zien wie er biedt en wat voor bedragen er geboden worden op de patenten. Alleen winnende bieders en verkoopprijzen van de patenten worden bekendgemaakt. Dit zal als alles volgens plan verloopt midden augustus 2012 gebeuren.

afbeelding van Jasper van Bladel

Jasper van Bladel | Redacteur

Fotograaf en journalist

www.jaspervanbladel.nl

Bekijk alle artikelen van Jasper