Kodak focust op filmindustrie India

Kodak focust op filmindustrie India

Fabienne Keijzer 422 0
De afgelopen maanden heeft Kodak onderzoek gedaan naar de markt voor film en fotografie in India. Inda produceert zo’n 1500 films per jaar die worden gefinancierd door de lokale industrie. Een interessante markt voor Kodak.

Faillissement 

Kodak heeft een aantal moeilijke jaren achter de rug. Zo vroeg het bedrijf in 2012 nog bescherming tegen faillissement aan in de Verenigde Staten, maar in 2013 kende de rechtbank financiële middelen toe om Kodak van eventueel faillissement te redden. Sindsdien gaat het weer voorspoedig met het bedrijf.

Lokale industrie 

Kodak bestempelt India als een van de grootste film producerende landen ter wereld. Inda produceert per jaar ruim 1500 films. Een van de voordelen van India is dat deze films worden gefinancierd door lokale industrieën. In Europa wordt de filmindustrie voor een groot deel geleid door de Verenigde Staten.

Film laboratorium 

Kodak gaat samenwerken met de Indiase Prasad Studios en starten een film laboratorium. Christian Richter, sales en marketing directeur van Kodak voor Europa, het Midden-Oosten en Afrika, sprak zich positief uit over de Indiase markt: “Er is enorm veel talent te vinden in India waar ontzettend veel films worden geproduceerd.”

Bron: The Economic Times India

Lees ook: Kodak vraagt uitstel van betaling aan 

afbeelding van Fabienne Keijzer

Fabienne Keijzer | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Fabienne