Kodak dwingt Gallery-gebruikers tot aankopen

Raymond 441 0
Gebruikers van de fotodeeldienst Kodak Gallery moeten verplicht aankopen doen in de Kodak-webshop, als ze willen dat hun foto’s online blijven staan. Foto's van gebruikers die niets kopen worden verwijderd.

De maatregelen zijn te lezen in de pas aangepaste Terms of Service van de onlinedienst. Wie minder dan 2GB aan fotomateriaal deelt via de galerij, moet jaarlijks voor minimaal $4,99 besteden in de online Kodak Shop. Gebruik je meer dan 2GB, dan moet je jaarlijks $19,99 neertellen.

Kodak Gallery is vooral bekend van de Easyshare-software bij de digitale Kodak-camera's. Via deze software kunnen gebruikers hun foto's online zetten en delen. De dienst was voorheen gratis.

afbeelding van Raymond

Raymond Luijbregts | Manager contentmarketing

Raymond Luijbregts(32) was hoofdredacteur van Clipboard Publishing van 2005 tot 2014. Hij studeerde journalistiek aan de Fontys Hogeschool in Tilburg en begon op zijn 23e bij dit magazine. Na vele reviews van laptops, smartphones en verhalen over marktontwikkelingen, het web en (open source) software nam hij in 2008 het hoofdredactionele stokje over van Peter Kulche. Hij is tevens de mede-grondlegger en ex-hoofdredacteur van DIGIFOTO Pro.

Zijn interesses liggen bij het internet, social media, blogging, content marketing, SEO en technologie in het algemeen.

Twitter: @rluijbregts
Google+: plus.google.com/+RaymondLuijbregts
Web: 

Bekijk alle artikelen van Raymond