Kodak brengt Android-smartphone op de markt

hermanboots 957 0
In 2013 zagen we al een concept smartphone voorbij komen. Kodak introduceert nu de IM5, ontwikkeld door Bullit Group. Bij de 5-inch Android-smartphone staat het makkelijk maken en delen van foto's centraal.

De Engelse elektronicaproducent Bullit Group heeft voor Kodak een smartphone geproduceerd. De Kodak IM5 lijkt in niets op de Instamatic 2014, een concept dat ruim een jaar geleden door ontwerpbureau IDIDIDD werd gepresenteerd. Kodak stak daarmee een teen in het water om de interesse te testen.

Kodak IM5

In de eerste smartphone van Kodak huist een 13-megapixelcamera met autofocus en flits. Aan de voorkant vinden we een 5-megapixelcamera en het 5-inch scherm met 720p-resolutie. De Kodak IM5 zal verkrijgbaar zijn in zwarte en witte uitvoering en is voorzien van een 1.7GHz octa-core-processor, 1GB werkgeheugen en 8GB opslagruimte.

De software is speciaal voor Kodak ontwikkeld en gericht op het makkelijk maken en delen van foto's. De Kodak IM5 is daarvoor uitgerust met eigen apps en een aangepaste versie van Android 4.4 KitKat. Kodak zal een eigen App Store bieden met apps specifiek voor de IM5.

Bullit Group liet eerder weten ook een tablet en camera te ontwikkelen voor Kodak. Het bedrijf is onder andere verantwoordelijk voor het produceren van de verstevigde smartphones van CAT.

Naar verwachting is de Kodak IM5 vanaf maart  2015 beschikbaar in Europa, voor een adviesprijs van 229 euro.