Kodak aapt Sony QX10 na en geeft meer informatie over mft-camera

Julian 2575 2
JK Imaging, het bedrijf dat de rechten over de merknaam Kodak in handen heeft, komt met twee Smart Lens-modules. De cameramodules zijn duidelijk geïnspireerd op de QX10 van Sony. Ook geeft Kodak meer informatie over de S-1 micro four thirds-camera.

Sony kwam in 2013 met de innovatieve QX10 en QX100. Cameramodules zonder scherm, met een zoomobjectief, die je met je smartphone bedient. JK Imaging, dat de rechten in bezit heeft om camera's onder de Kodak-naam uit te brengen, ziet dit ook wel zitten en kondigt op de CES in Las Vegas twee Kodak Smart Lens-modules aan.

Op de website van JK Imaging is nog niets te vinden over de nieuwe Kodak-camera's, maar Ephotozine heeft een Engelstalig persbericht gepubliceerd.

De Kodak SL10 heeft met 10x optische zoom, bij een bereik van 28-280mm. De SL25 heeft - je raadt het al - 25x optische zoom, met een bereik van 24-600mm. Beide modules zijn voorzien van beeldstabilisatie, 1080p-filmfunctie en wifi. Dat laatste maakt het mogelijk om de modules te verbinden met iOS- en Android-apparaten.

In het Verenigd Koninkrijk komen de Smart Lens-modules in het voorjaar op de markt voor 149 en 199 pond. Of we ook aan deze kant van de plas de modules in de winkels treffen en tegen welke prijs is nog niet bekend.

Kodak Smart Lens
Kodak Smart Lens, foto via Ephotozine.com

Kodak S-1 micro four thirds-camera

Alweer een jaar geleden liet Kodak een micro four thirds-camera zien. Het toestel is nog niet op de markt verschenen en over de specificaties was nog niet veel bekend. Daar lijkt nu verandering in te komen, want er is nu meer informatie beschikbaar over deze Kodak S-1.

Uit het persbericht blijkt dat het toestel een gestabiliseerde 16-megapixel bsi-cmos-sensor krijgt, uiteraard in 4/3-formaat. Het kantelbare 3-inch lcd telt 920.000 beeldpunten. Filmen kan in 1080p-resolutie met 30 bps.

Amateur Photographer wist op de CES wat meer informatie los te peuteren van de fabrikant. Een vertegenwoordiger vertelt de website dat de Kodak S-1 over een Sony-sensor beschikt en dat de camera met maximaal vijf beelden per seconde fotografeert.

De camera wordt in China gemaakt, de objectieven komen uit de fabriek van Asia Optical. Het gaat om een 12-45mm f/3.5-6.3 kitlens en een 42.5-160mm zoom. De prijs zal 499 dollar bedragen voor de kit. Voor 599 dollar krijg je een dubbellenskit inclusief de telezoom. In april moet de Kodak S-1 op de markt komen, maar of de camera ook hier beschikbaar komt is niet bekend.

Bij DCfever.com zijn foto's te zien van de Kodak S-1, die op de CES in Las Vegas wordt getoond. De objectieven zijn nog niet te zien, op de camera zit een 14-42mm-kitlens van Olympus.

Kodak S-1
Foto: dcfever.com

afbeelding van Anonymous

Ik voel een Kodak/Sony rechtzaak opkomen ;-)

afbeelding van Tomdd

Leuk die losse Lenzen, handig als bewakings camera/babyfoon ;-)