Knuffels brengen orgaandonatie onder de aandacht in Japan

Knuffels brengen orgaandonatie onder de aandacht in Japan

Nadja Geskus 779 0
Een olifant met een eekhoornstaart als slurf, een walvis met vleugels, deze pluche dieren kregen een tweede kans. Ontbrekende delen werden vervangen door delen van andere pluche beesten. Dentsu Tokio Inc. probeert met deze serie aandacht te brengen aan orgaandonatie in Japan.

‘Second Life Toys’

Dentsu Tokio Inc. wil de orgaandonatie in Japan verhogen door deze bijzondere serie van pluche beesten. Ze willen mensen bewust maken van het grote tekort aan orgaandonoren. Het project ‘Second Life Toys’, een samenwerking tussen Dentsu Tokio Inc. en orgaantransplantatie groep Green Ribbon Campaign, leidde tot deelnames van knuffel kunstenaars vanuit de hele wereld, die weer leven in blaasde in versleten dieren.
 

 

Te weinig donoren

De behoefte aan transplantaties is groot. Jaarlijks hebben 14.000 mensen in Japan een transplantatie nodig. Echter krijgen slechts een schamele 300 mensen ook daadwerkelijk een transplantatie. Dat extreem lage aantal is zowel te wijten aan zowel culturele hindernissen, als wettelijke beperkingen.  Elke inspanning die lijdt tot een nieuwe donor, is dan ook een belangrijke, gezien het feit dat er daar weer één extra leven mee wordt gered.

Deelname

Deelnemen kan nog steeds, deelnemers kunnen zowel speelgoed doneren, of om onderdelen vragen om hun eigen pluche vriend te herstellen. Daarna wordt er van je verwacht dat je een bedankbrief schrijft aan de donor. Dit om het werkelijke donorproces te illustreren. Een slimme manier om de orgaandonatie onder de aandacht te brengen.

De pluchen dieren hebben op beeld een hoog aantrekkingsgehalte en zijn volgens vele mooier dan het origineel. Het is echter nog maar de vraag of deze schattige metafoor mensen voldoende aanspoort om donor te worden.

afbeelding van Nadja Geskus

Nadja Geskus | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Nadja