Klickr: virtueel fotomuseum voor jongeren

Redactie 654 0
Het Fotomuseum Antwerpen en kunstcentrum Villanella hebben een online platform voor jongeren ontwikkeld. Het platform, dat de naam Klickr meekrijgt, moet een jonge doelgroep van 14 tot 25 jaar met een passie voor fotografie aanspreken.

Het virtuele museum wordt op donderdag 1 april geopend. Om jongeren van tevoren te enthousiasmeren is er een wedstrijd georganiseerd waarbij iedereen (tussen 14 en 25 jaar)  tot 26 maart de tijd heeft om een foto in te sturen. Het thema van de fotowedstrijd is de vijftigjarige onafhankelijkheid van Congo.

Na 26 maart worden veertig inzendingen gekozen door een jury. Deze foto’s komen te hangen in het virtuele fotomuseum. Bezoekers kunnen drie maanden lang stemmen, de foto met de meeste stemmen krijgt een vaste plek in het virtuele museum en een expositie in het FotoMuseum Antwerpen.

Om de drie maanden wordt het virtueel museum opnieuw gevuld met inzendingen voor een volgende wedstrijd met een ander thema. Meer over de wedstrijd en het virtuele fotomuseum is te lezen op klickr.be.


afbeelding van Redactie

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie