Kleurenfilm PX 680 voor Polaroid 600

Redactie 2807 0
Impossible lanceert in beperkte oplage nieuwe film voor de Polaroid 600-camera. De PX 680 Color Shade borduurt voort op de films van vroeger en heeft volgens de fabrikant de karakteristieke look van de originele Polaroid kleurenfilm.

De PX 680 is volgens Impossible een film die de oude look van Polaroid weer terugbrengt naar de gebruiker van de Polaroid 600 camera: 'In het klassieke witte frame ontstaat een ouderwets kleurenpalet. Daarvoor is een nieuwe formule gebruikt die doet denken aan de kleureigen­schappen van de moeilijk te krijgen originele film.'

Afdekken

Zodra een afdruk uit je camera rolt moet je deze wel afdekken. De eerste seconden is de film nog lichtgevoelig. Als je een plaat onbedekt laat nadat hij uit je camera komt, kunnen kleuren verloren gaan. Na vier minuten is de film volledig ontwikkeld en kan blootstelling aan het licht geen kwaad meer.

Verschillen

Resultaten van de film kunnen verschillen. Dat komt doordat ze van verschillende productie­rondes zijn, waarin de chemicaliën af en toe wat zijn aangepast. Eén PX 680 pakket levert acht afbeeldingen op. De film is te gebruiken in alle Polaroid 600 camera's evenals in de SX70 met ND filter. De PX 680 Color Shade First Flush Edition heeft een beperkte oplage. Een pakje kost achttien euro en is verkrijgbaar  in de webwinkel van Impossible.


afbeelding van Redactie

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie