Klassieker van de dag: X-ray

Klassieker van de dag: X-ray

Redactie DIGIFO... 443 0
Alles kan een goede foto opleveren. Ook onderwerpen die zo dagelijks en standaard lijken dat je er eigenlijk niet naar omkijkt. Om je hierop te attenderen en om je inspiratie te geven, laten wij jou elke dag een opmerkelijke foto uit het verleden zien met, waar mogelijk, het verhaal erachter.

KlassiekerOp deze dag in 1941 werd voor het eerst plutonium geproduceerd in geïsoleerd door Dr Glenn T. Seaborg. Na de Tweede Wereldoorlog werd er stiekem geëxperimenteerd met de effecten van Plutonium op het menselijk lichaam met hele nare gevolgen. Vandaag kijken we in de Klassieker van de Dag naar een vorm van straling die een stuk beter medisch toepasbaar is  in de vorm van een oud röntgenapparaat van het Amerikaanse leger in 1906.

The Commons

De foto's uit deze serie zijn afkomstig uit de Commons pagina van Flickr. Hier zijn duizenden oude foto's van archieven, musea en andere instellingen samengebracht. De foto's zijn meestal rechtenvrij te gebruiken en mocht dit niet het geval zijn, doen wij ons uiterste best om de rechtmatige eigenaar op te sporen. Mocht jij van mening zijn dat we ten onrechte jouw foto hebben gebruikt, neem dan contact met ons op.

Voor meer informatie over 'the Commons' kun je kijken op deze website.

Lees ook: Klassieker van de dag: Jaguar 

afbeelding van Redactie DIGIFOTO Pro

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie