Klassieker van de dag: Vrolijk Pasen

Klassieker van de dag: Vrolijk Pasen

Jasper van Bladel 502 0
Alles kan een goede foto opleveren. Ook onderwerpen die zo dagelijks en standaard lijken dat je er eigenlijk niet naar omkijkt. Om je hierop te attenderen en om je inspiratie te geven, laten wij jou elke dag een opmerkelijke foto uit het verleden zien met, waar mogelijk, het verhaal erachter.

Het is Pasen en hoe kunnen we dat beter vieren dan een Pasen-foto te nemen als Klassieker van de dag. De oorspronkelijke betekenis van Pasen is voor een deel vervangen door paashazen en eieren en dat is geen signaal uit deze tijd. Ook honderd jaar geleden gebeurde dat al. Natuurlijk hebben deze symbolen nog wel in zekere zin met de oorspronkelijke Christelijke betekenis te maken – ze symboliseren een nieuw begin. Leuk om te zien is hoe men daar in 1907 mee omging. Op deze Paaskaart uit dat jaar zien we een Noors meisje met een haas en een stel eieren. Ook is er, op links, een paastak te zien.

In ieder geval: vrolijk Pasen.

Vrolijk Pasen

The Commons

De foto's uit deze serie zijn afkomstig uit de Commons pagina van Flickr. Hier zijn duizenden oude foto's van archieven, musea en andere instellingen samengebracht. De foto's zijn meestal rechtenvrij te gebruiken en mocht dit niet het geval zijn, doen wij ons uiterste best om de rechtmatige eigenaar op te sporen. Mocht jij van mening zijn dat we ten onrechte jouw foto hebben gebruikt, neem dan contact met ons op.

Voor meer informatie over 'the Commons' kun je kijken op deze website.

Lees ook: Klassieker van de dag: Republiek van de Rio Grande

afbeelding van Jasper van Bladel

Jasper van Bladel | Redacteur

Fotograaf en journalist

www.jaspervanbladel.nl

Bekijk alle artikelen van Jasper