Klassieker van de dag: Vrijdagmiddagborrel

Klassieker van de dag: Vrijdagmiddagborrel

Fabienne Keijzer 342 0
Alles kan een goede foto opleveren. Ook onderwerpen die zo dagelijks en standaard lijken dat je er eigenlijk niet naar omkijkt. Om je hierop te attenderen en om je inspiratie te geven, laten wij jou elke dag een opmerkelijke foto uit het verleden zien met, waar mogelijk, het verhaal erachter.

Klassieker 9/12

Het is vrijdag, en dat betekent voor veel mensen dat het einde van de werkweek is aangebroken. Menig bedrijf of onderneming besteedt hier dan ook aandacht aan in de vorm van de vrijdagmiddagborrel, of kort: vrijmibo. Dat kan op het werk, maar jij en je collega's kunnen ook naar de kroeg om de hoek gaan. Nu krijg je je biertje meestal uit de tap of vanuit een flesje, maar in de Amerikaanse staat New Mexico serveerden ze het vaak uit blik in de vorige eeuw. Maar wat doe je dan met al die lege blikjes? Daar hadden ze een goede oplossing voor. Een bouworganisatie ging alle kroegen af in de omgeving en verzamelde daar de lege bierblikjes. Deze gebruikten ze voor een experimentele bouwtechniek. Voor één huis hadden ze zo'n 70.000 blikjes nodig. Dat zijn een boel vrijmibo's! 
Deze foto is genomen in 1973 door David Hiser

The Commons

De foto's uit deze serie zijn afkomstig uit de Commons pagina van Flickr. Hier zijn duizenden oude foto's van archieven, musea en andere instellingen samengebracht. De foto's zijn meestal rechtenvrij te gebruiken en mocht dit niet het geval zijn, doen wij ons uiterste best om de rechtmatige eigenaar op te sporen. Mocht jij van mening zijn dat we ten onrechte jouw foto hebben gebruikt, neem dan contact met ons op.

Voor meer informatie over 'the Commons' kun je kijken op deze website.

afbeelding van Fabienne Keijzer

Fabienne Keijzer | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Fabienne