Klassieker van de dag: Verkiezingsavond

Klassieker van de dag: Verkiezingsavond

Jasper van Bladel 1212 0
Alles kan een goede foto opleveren. Ook onderwerpen die zo dagelijks en standaard lijken dat je er eigenlijk niet naar omkijkt. Om je hierop te attenderen en om je inspiratie te geven, laten wij jou elke dag een opmerkelijke foto uit het verleden zien met, waar mogelijk, het verhaal erachter.

Lees ook: Klassieker van de dag: menselijke piramide

Het is verkiezingsavond en deze mensen zijn verzameld in Wellington om de uitslag af te wachten. Vol verwachting staan ze daar, met hoed en mantel. Een schitterend tijdsbeeld, want dit is zonder dat er een jaartal bij genoemd wordt duidelijk een foto uit het begin van de twintigste eeuw. 1931 om precies te zijn.

Het is wel vreemd om te bedenken dat bijna al deze mensen er nu waarschijnlijk niet meer zijn. Dat is natuurlijk ook gelijk het mooie aan deze oude foto’s, zo blijven deze mensen zelfs in 2016 levend.

The Commons

De foto's uit deze serie zijn afkomstig uit de Commons pagina van Flickr. Hier zijn duizenden oude foto's van archieven, musea en andere instellingen samengebracht. De foto's zijn meestal rechtenvrij te gebruiken en mocht dit niet het geval zijn, doen wij ons uiterste best om de rechtmatige eigenaar op te sporen. Mocht jij van mening zijn dat we ten onrechte jouw foto hebben gebruikt, neem dan contact met ons op.

Voor meer informatie over 'the Commons' kun je kijken op deze website.

afbeelding van Jasper van Bladel

Jasper van Bladel | Redacteur

Fotograaf en journalist

www.jaspervanbladel.nl

Bekijk alle artikelen van Jasper