Klassieker van de dag: Trots als een pauw

Klassieker van de dag: Trots als een pauw

Jasper van Bladel 558 0
Alles kan een goede foto opleveren. Ook onderwerpen die zo dagelijks en standaard lijken dat je er eigenlijk niet naar omkijkt. Om je hierop te attenderen en om je inspiratie te geven, laten wij jou elke dag een opmerkelijke foto uit het verleden zien met, waar mogelijk, het verhaal erachter.

We zien hier de voltallige crew van de Eveleigh-werkplaats voor een van hun creaties: een gigantische locomotief. Ze zijn zichtbaar trots op hun technische hoogstandje en poseren trots als een pauw voor het voor die tijd enorm moderne apparaat. Let vooral op de machinist die daar eenzaam vanuit het raampje naar buiten kijkt. Het betreft overigens een C3806-locomotief die rond 1945 gemaakt is. 

Bron

The Commons

De foto's uit deze serie zijn afkomstig uit de Commons pagina van Flickr. Hier zijn duizenden oude foto's van archieven, musea en andere instellingen samengebracht. De foto's zijn meestal rechtenvrij te gebruiken en mocht dit niet het geval zijn, doen wij ons uiterste best om de rechtmatige eigenaar op te sporen. Mocht jij van mening zijn dat we ten onrechte jouw foto hebben gebruikt, neem dan contact met ons op.

Voor meer informatie over 'the Commons' kun je kijken op deze website.

Lees ook: Klassieker van de dag: Republiek van de Rio Grande

afbeelding van Jasper van Bladel

Jasper van Bladel | Redacteur

Fotograaf en journalist

www.jaspervanbladel.nl

Bekijk alle artikelen van Jasper