Klassieker van de dag: Totempaalkostuums

Klassieker van de dag: Totempaalkostuums

Jasper van Bladel 585 0
Alles kan een goede foto opleveren. Ook onderwerpen die zo dagelijks en standaard lijken dat je er eigenlijk niet naar omkijkt. Om je hierop te attenderen en om je inspiratie te geven, laten wij jou elke dag een opmerkelijke foto uit het verleden zien met, waar mogelijk, het verhaal erachter.

We zijn vandaag in Seattle en zien een oude parade van mensen met totempaalkostuums tijdens de Potlatch parade in het begin van de vorige eeuw. Deze parade was een onderdeel van de Potlatch Days, een festival ter ere van de stad Seattle. Het festival is door de start van de Tweede Wereldoorlog opgehouden met bestaan, er zullen dus nog maar weinig mensen over zijn die deze parade in het echt langs hebben zien komen. 

The Commons

De foto's uit deze serie zijn afkomstig uit de Commons pagina van Flickr. Hier zijn duizenden oude foto's van archieven, musea en andere instellingen samengebracht. De foto's zijn meestal rechtenvrij te gebruiken en mocht dit niet het geval zijn, doen wij ons uiterste best om de rechtmatige eigenaar op te sporen. Mocht jij van mening zijn dat we ten onrechte jouw foto hebben gebruikt, neem dan contact met ons op.

Voor meer informatie over 'the Commons' kun je kijken op deze website.

Lees ook: Klassieker van de dag: Republiek van de Rio Grande

afbeelding van Jasper van Bladel

Jasper van Bladel | Redacteur

Fotograaf en journalist

www.jaspervanbladel.nl

Bekijk alle artikelen van Jasper