Klassieker van de dag: The liquor runners road

Klassieker van de dag: The liquor runners road

Jasper van Bladel 831 0
Alles kan een goede foto opleveren. Ook onderwerpen die zo dagelijks en standaard lijken dat je er eigenlijk niet naar omkijkt. Om je hierop te attenderen en om je inspiratie te geven, laten wij jou elke dag een opmerkelijke foto uit het verleden zien met, waar mogelijk, het verhaal erachter.


Het is Bellingham Bay waar we over uitkijken. Ergens in het jaar 1926 heeft deze man zijn automobiel stil gezet om het uitzicht te bekijken. Dit ‘Inspiration Point’ ligt aan Chuckanut Drive, een meanderende route langs de westkust van Amerika. De staat is Washington, vlakbij de grens met Canada.

Twintig mijl aan bochten. Overweldigende vergezichten openbaren zich keer op keer. Een echte ‘scenic route’. Maar ook een route voor smokkelaars. Drank en drugs die over deze weg vanuit Canada gesmokkeld werden gaven Chuckanut Drive de bijnaam ‘the liquor runners road’. Dit veranderde in 1931 toen er verder landinwaarts een weg aangelegd werd die geschikter bleek voor de smokkelaars.

Bron

The Commons

De foto's uit deze serie zijn afkomstig uit de Commons pagina van Flickr. Hier zijn duizenden oude foto's van archieven, musea en andere instellingen samengebracht. De foto's zijn meestal rechtenvrij te gebruiken en mocht dit niet het geval zijn, doen wij ons uiterste best om de rechtmatige eigenaar op te sporen. Mocht jij van mening zijn dat we ten onrechte jouw foto hebben gebruikt, neem dan contact met ons op.

Voor meer informatie over 'the Commons' kun je kijken op deze website.

afbeelding van Jasper van Bladel

Jasper van Bladel | Redacteur

Fotograaf en journalist

www.jaspervanbladel.nl

Bekijk alle artikelen van Jasper