Klassieker van de dag: The house on Steiner Street

Klassieker van de dag: The house on Steiner Street

Jasper van Bladel 714 0
Alles kan een goede foto opleveren. Ook onderwerpen die zo dagelijks en standaard lijken dat je er eigenlijk niet naar omkijkt. Om je hierop te attenderen en om je inspiratie te geven, laten wij jou elke dag een opmerkelijke foto uit het verleden zien met, waar mogelijk, het verhaal erachter.

Het is 1906 als San Francisco getroffen wordt door een aardbeving. Die aardbeving (meestal vermeld als 7,8 op de schaal van Richter) is bekend geworden onder de naam The San Francisco Earthquake and Fire. Dat woord Fire slaat op de grote brand die na de bevind ontstond in de stad. Het aantal doden was 3000. 

Ondanks al deze ellende levert een aardbeving wel mooie foto’s op. Zoals deze. We zien een scheefgezakt huis tussen twee nog rechtopstaande panden.

Lees ook: Klassieker van de dag: Het Willys-Overland mysterie

The Commons

De foto's uit deze serie zijn afkomstig uit de Commons pagina van Flickr. Hier zijn duizenden oude foto's van archieven, musea en andere instellingen samengebracht. De foto's zijn meestal rechtenvrij te gebruiken en mocht dit niet het geval zijn, doen wij ons uiterste best om de rechtmatige eigenaar op te sporen. Mocht jij van mening zijn dat we ten onrechte jouw foto hebben gebruikt, neem dan contact met ons op.

Voor meer informatie over 'the Commons' kun je kijken op deze website.

afbeelding van Jasper van Bladel

Jasper van Bladel | Redacteur

Fotograaf en journalist

www.jaspervanbladel.nl

Bekijk alle artikelen van Jasper