Klassieker van de dag: Suffragette City

Klassieker van de dag: Suffragette City

Jasper van Bladel 374 0
Alles kan een goede foto opleveren. Ook onderwerpen die zo dagelijks en standaard lijken dat je er eigenlijk niet naar omkijkt. Om je hierop te attenderen en om je inspiratie te geven, laten wij jou elke dag een opmerkelijke foto uit het verleden zien met, waar mogelijk, het verhaal erachter.

Nog niet eens zo lang geleden hadden vrouwen behoorlijk minder rechten dan mannen. Begrijpelijk ook dat de vrouw daar sinds de 19e eeuw tegenin is gegaan en meer rechten heeft geëist. Op deze foto zien we de demonstrerende suffragettes op straat in New York. Pas in 1920 werd het vrouwenkiesrecht ingevoerd, dus na deze foto heeft het nog tien jaar geduurd voor de vrouwen resultaat hadden van hun mars. 

The Commons

De foto's uit deze serie zijn afkomstig uit de Commons pagina van Flickr. Hier zijn duizenden oude foto's van archieven, musea en andere instellingen samengebracht. De foto's zijn meestal rechtenvrij te gebruiken en mocht dit niet het geval zijn, doen wij ons uiterste best om de rechtmatige eigenaar op te sporen. Mocht jij van mening zijn dat we ten onrechte jouw foto hebben gebruikt, neem dan contact met ons op.

Voor meer informatie over 'the Commons' kun je kijken op deze website.

Lees ook: Klassieker van de dag: Republiek van de Rio Grande

afbeelding van Jasper van Bladel

Jasper van Bladel | Redacteur

Fotograaf en journalist

www.jaspervanbladel.nl

Bekijk alle artikelen van Jasper