Klassieker van de dag: stunten met het vliegtuig

Klassieker van de dag: stunten met het vliegtuig

Redactie DIGIFO... 357 0
Alles kan een goede foto opleveren. Ook onderwerpen die zo dagelijks en standaard lijken dat je er eigenlijk niet naar omkijkt. Om je hierop te attenderen en om je inspiratie te geven, laten wij jou elke dag een opmerkelijke foto uit het verleden zien met, waar mogelijk, het verhaal erachter.

Klassieker van de dag Lees ook: Klassieker van de dag: menselijke piramide

13 december is een donkere dag in de luchtvaartgeschiedenis. Zowel in 1972 als in 1977 was er een ernstig vliegtuigongeluk en in 1943 werd heel Schiphol platgebombardeerd. Vandaag kijken we in de Klassieker van de dag kijken we naar een leuker moment in de geschiedenis van de luchtvaart. In 1921 voerde de stuntman Bugs McGowan een stunt  uit, waarbij hij van een rijdende auto in een vliegend vliegtuig klom. Een knap staaltje vliegkunst van de (helaas onbekende) piloot.

The Commons

De foto's uit deze serie zijn afkomstig uit de Commons pagina van Flickr. Hier zijn duizenden oude foto's van archieven, musea en andere instellingen samengebracht. De foto's zijn meestal rechtenvrij te gebruiken en mocht dit niet het geval zijn, doen wij ons uiterste best om de rechtmatige eigenaar op te sporen. Mocht jij van mening zijn dat we ten onrechte jouw foto hebben gebruikt, neem dan contact met ons op.

Voor meer informatie over 'the Commons' kun je kijken op deze website.

afbeelding van Redactie DIGIFOTO Pro

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie