Klassieker van de dag: Struisvogel leest mee

Klassieker van de dag: Struisvogel leest mee

Jasper van Bladel 474 0
Alles kan een goede foto opleveren. Ook onderwerpen die zo dagelijks en standaard lijken dat je er eigenlijk niet naar omkijkt. Om je hierop te attenderen en om je inspiratie te geven, laten wij jou elke dag een opmerkelijke foto uit het verleden zien met, waar mogelijk, het verhaal erachter.

Sommige mensen vinden het heel vervelend als er iemand de krant of een tijdschrift meeleest. Als de meelezer dan ook nog eens een struisvogel blijkt te zijn, kan dat best wat vraagtekens oproepen. Deze foto is in 1951 gemaakt in Artis en de lezer is een medewerker van de dierentuin, die nietsvermoedend een krant aan het lezen is als hij vanuit de achtergrond benaderd wordt door een nieuwsgierige struisvogel.

Bron

The Commons

De foto's uit deze serie zijn afkomstig uit de Commons pagina van Flickr. Hier zijn duizenden oude foto's van archieven, musea en andere instellingen samengebracht. De foto's zijn meestal rechtenvrij te gebruiken en mocht dit niet het geval zijn, doen wij ons uiterste best om de rechtmatige eigenaar op te sporen. Mocht jij van mening zijn dat we ten onrechte jouw foto hebben gebruikt, neem dan contact met ons op.

Voor meer informatie over 'the Commons' kun je kijken op deze website.

Lees ook: Klassieker van de dag: Jaguar 

afbeelding van Jasper van Bladel

Jasper van Bladel | Redacteur

Fotograaf en journalist

www.jaspervanbladel.nl

Bekijk alle artikelen van Jasper