Klassieker van de dag: Strange Children

Klassieker van de dag: Strange Children

Jasper van Bladel 358 0
Alles kan een goede foto opleveren. Ook onderwerpen die zo dagelijks en standaard lijken dat je er eigenlijk niet naar omkijkt. Om je hierop te attenderen en om je inspiratie te geven, laten wij jou elke dag een opmerkelijke foto uit het verleden zien met, waar mogelijk, het verhaal erachter.

Het lijkt een scene uit een slechte slapstick, waarin de wind vat krijgt op een groepje mensen op een strand. Want een paraplu is nogal vatbaar voor windvlagen, dat weten we allemaal. Toch is er iets anders aan de hand, op deze foto zien we een balletvoorstelling van de bekende Margaret Barr. Zij werd geboren in India maar ging al snel richting Amerika, waar ze opleidingen volgde. Daarna reisde ze richting Australië en Nieuw-Zeeland waar ze de rest van haar leven werkzaam bleef en veel dansvoorstellingen zou maken. Haar werk was sociaal geëngageerd en vaak politiek getint. De scene uit de foto betreft een deel van het ballet ‘Strange Children’.

The Commons

De foto's uit deze serie zijn afkomstig uit de Commons pagina van Flickr. Hier zijn duizenden oude foto's van archieven, musea en andere instellingen samengebracht. De foto's zijn meestal rechtenvrij te gebruiken en mocht dit niet het geval zijn, doen wij ons uiterste best om de rechtmatige eigenaar op te sporen. Mocht jij van mening zijn dat we ten onrechte jouw foto hebben gebruikt, neem dan contact met ons op.

Voor meer informatie over 'the Commons' kun je kijken op deze website.

Lees ook: Klassieker van de dag: Republiek van de Rio Grande

afbeelding van Jasper van Bladel

Jasper van Bladel | Redacteur

Fotograaf en journalist

www.jaspervanbladel.nl

Bekijk alle artikelen van Jasper