Klassieker van de dag: S.O.S

Klassieker van de dag: S.O.S

Redactie DIGIFO... 565 0
Alles kan een goede foto opleveren. Ook onderwerpen die zo dagelijks en standaard lijken dat je er eigenlijk niet naar omkijkt. Om je hierop te attenderen en om je inspiratie te geven, laten wij jou elke dag een opmerkelijke foto uit het verleden zien met, waar mogelijk, het verhaal erachter.

KlassiekerLees ook: Klassieker van de dag: menselijke piramide

Vandaag is het precies 110 jaar geleden dat het noodsignaal S.O.S. in gebruik werd genomen. Deze afkorting staat voor 'Save Our Souls' en is zeer makkelijk te seinen in morse-code. De voorganger van S.O.S. was CQD, wat stond voor het Franse Securité. Of de mensen die op deze foto gered worden gebruik maakte van S.O.S. weten we niet. Er is een grote kans dat ze gewoon heel hard 'help' riepen.

The Commons

De foto's uit deze serie zijn afkomstig uit de Commons pagina van Flickr. Hier zijn duizenden oude foto's van archieven, musea en andere instellingen samengebracht. De foto's zijn meestal rechtenvrij te gebruiken en mocht dit niet het geval zijn, doen wij ons uiterste best om de rechtmatige eigenaar op te sporen. Mocht jij van mening zijn dat we ten onrechte jouw foto hebben gebruikt, neem dan contact met ons op.

Voor meer informatie over 'the Commons' kun je kijken op deze website.

afbeelding van Redactie DIGIFOTO Pro

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie