Klassieker van de dag: Sneeuwschuiven in 1926

Klassieker van de dag: Sneeuwschuiven in 1926

Jasper van Bladel 605 0
Alles kan een goede foto opleveren. Ook onderwerpen die zo dagelijks en standaard lijken dat je er eigenlijk niet naar omkijkt. Om je hierop te attenderen en om je inspiratie te geven, laten wij jou elke dag een opmerkelijke foto uit het verleden zien met, waar mogelijk, het verhaal erachter.

Lees ook: Klassieker van de dag: Het Willys-Overland mysterie

In ons land, dat bij vijf centimeter sneeuw al in het honderd loopt, kijken we natuurlijk met veel interesse naar hoe het buitenland zich houdt in de winter. Deze foto is van 1926 en laat een van de eerste sneeuwschuivers zien. 
 
De mannen in bontjas staan er goedkeurend naar te kijken. Koud zal het wel geweest zijn als je in zo’n open automobiel de wegen sneeuwvrij moest maken. 
De Noorse uitvinders van deze schuifinstallatie waren Hans and Even Øveraasen. En het bedrijf Øveraasen Snow Removal Systems bestaat nog steeds .

The Commons

De foto's uit deze serie zijn afkomstig uit de Commons pagina van Flickr. Hier zijn duizenden oude foto's van archieven, musea en andere instellingen samengebracht. De foto's zijn meestal rechtenvrij te gebruiken en mocht dit niet het geval zijn, doen wij ons uiterste best om de rechtmatige eigenaar op te sporen. Mocht jij van mening zijn dat we ten onrechte jouw foto hebben gebruikt, neem dan contact met ons op.

Voor meer informatie over 'the Commons' kun je kijken op deze website.

afbeelding van Jasper van Bladel

Jasper van Bladel | Redacteur

Fotograaf en journalist

www.jaspervanbladel.nl

Bekijk alle artikelen van Jasper