Klassieker van de dag: sleeën

Klassieker van de dag: sleeën

Redactie DIGIFO... 535 0
Alles kan een goede foto opleveren. Ook onderwerpen die zo dagelijks en standaard lijken dat je er eigenlijk niet naar omkijkt. Om je hierop te attenderen en om je inspiratie te geven, laten wij jou elke dag een opmerkelijke foto uit het verleden zien met, waar mogelijk, het verhaal erachter.

klassieker

Lees ook: Klassieker van de dag: menselijke piramide

Het weer is vandaag niet al te best. Grijs, nat en kans op mist. Maar de temperatuur valt mee. In 1788 was dat wel anders. Op 23 november 1788 begon de koude periode van de winter die nog steeds bekend staat als de koudste winter ooit gemeten. In de klassieker van de dag kijken we vandaag naar de gulden middenweg. Koud genoeg om er plezier van te hebben, maar niet zo koud dat het hele land plat ligt. In de foto van vandaag: een groep vrouwen die een sleewedstrijd houden rond 1900.

The Commons

De foto's uit deze serie zijn afkomstig uit de Commons pagina van Flickr. Hier zijn duizenden oude foto's van archieven, musea en andere instellingen samengebracht. De foto's zijn meestal rechtenvrij te gebruiken en mocht dit niet het geval zijn, doen wij ons uiterste best om de rechtmatige eigenaar op te sporen. Mocht jij van mening zijn dat we ten onrechte jouw foto hebben gebruikt, neem dan contact met ons op.

Voor meer informatie over 'the Commons' kun je kijken op deze website.

afbeelding van Redactie DIGIFOTO Pro

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie