Klassieker van de dag: Skiën in Florida

Klassieker van de dag: Skiën in Florida

Redactie DIGIFO... 516 0
Alles kan een goede foto opleveren. Ook onderwerpen die zo dagelijks en standaard lijken dat je er eigenlijk niet naar omkijkt. Om je hierop te attenderen en om je inspiratie te geven, laten wij jou elke dag een opmerkelijke foto uit het verleden zien met, waar mogelijk, het verhaal erachter.

Klassieker van de DagOp deze dag in 1539 komt de Spaanse ontdekkingsreiziger Harnando de Soto aan in Florida. Hier stichtte hij de nederzetting Espiritu Santo vanuit waar hij het land verkende. Het land bleek al snel ongunstig door de vele moerassen, de hitte en de vijandige indianen. Tegenwoordig worden vele mensen juist getrokken door de hitte en is het een populair vakantie-oord.

Vandaag in de Klassieker van de Dag: Skiën in Florida. Op het zand, want het is er natuurlijk veel te heet voor sneeuw.

The Commons

De foto's uit deze serie zijn afkomstig uit de Commons pagina van Flickr. Hier zijn duizenden oude foto's van archieven, musea en andere instellingen samengebracht. De foto's zijn meestal rechtenvrij te gebruiken en mocht dit niet het geval zijn, doen wij ons uiterste best om de rechtmatige eigenaar op te sporen. Mocht jij van mening zijn dat we ten onrechte jouw foto hebben gebruikt, neem dan contact met ons op.

Voor meer informatie over 'the Commons' kun je kijken op deze website.

Lees ook: Klassieker van de dag: Republiek van de Rio Grande

afbeelding van Redactie DIGIFOTO Pro

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie