Klassieker van de dag: Schoorsteen per trein

Klassieker van de dag: Schoorsteen per trein

Jasper van Bladel 394 0
Alles kan een goede foto opleveren. Ook onderwerpen die zo dagelijks en standaard lijken dat je er eigenlijk niet naar omkijkt. Om je hierop te attenderen en om je inspiratie te geven, laten wij jou elke dag een opmerkelijke foto uit het verleden zien met, waar mogelijk, het verhaal erachter.

Schoorstenen moeten, voordat ze op hun uiteindelijke plaats staan, ook vervoerd worden. Dat is wat je hier ziet. De nieuwe schoorsteen van de Magnolia Petroleum Company is per trein op weg naar zijn definitieve locatie. Het is een vreemd gezicht, deze enorme buis die per trein vervoerd wordt. Vooraan de trein zijn twee mannen te zien die de koers van het gevaarte in de gaten moeten houden en op het moment van de foto wordt een spoorwegovergang gepasseerd, waardoor enkele auto’s moeten wachten. Een prachtig moment, logisch dat daar indertijd een foto van gemaakt is. 

The Commons

De foto's uit deze serie zijn afkomstig uit de Commons pagina van Flickr. Hier zijn duizenden oude foto's van archieven, musea en andere instellingen samengebracht. De foto's zijn meestal rechtenvrij te gebruiken en mocht dit niet het geval zijn, doen wij ons uiterste best om de rechtmatige eigenaar op te sporen. Mocht jij van mening zijn dat we ten onrechte jouw foto hebben gebruikt, neem dan contact met ons op.

Voor meer informatie over 'the Commons' kun je kijken op deze website.

Lees ook: Klassieker van de dag: Republiek van de Rio Grande

afbeelding van Jasper van Bladel

Jasper van Bladel | Redacteur

Fotograaf en journalist

www.jaspervanbladel.nl

Bekijk alle artikelen van Jasper