Klassieker van de dag: Schildpadrijden

Klassieker van de dag: Schildpadrijden

Jasper van Bladel 542 0
Alles kan een goede foto opleveren. Ook onderwerpen die zo dagelijks en standaard lijken dat je er eigenlijk niet naar omkijkt. Om je hierop te attenderen en om je inspiratie te geven, laten wij jou elke dag een opmerkelijke foto uit het verleden zien met, waar mogelijk, het verhaal erachter.

Je ziet het goed: op deze foto zijn twee dames aan het schildpadrijden. Dat was een tijdje populair in Australië, zo rond de jaren twintig van de vorige eeuw. Deze vreemde en nogal dieronvriendelijke sport was toen een gewild tijdverdrijf, dat is ook te zien aan de foto waarbij een groep toeristen blij en opgewekt poseren bij de twee bereden schildpadden. In de jaren vijftig bedacht men zich dat deze sport toch eigenlijk niet kon en werden de toeristen vanaf toen vermaakt met meer doordeweekse activiteiten als snorkelen en duiken. 

The Commons

De foto's uit deze serie zijn afkomstig uit de Commons pagina van Flickr. Hier zijn duizenden oude foto's van archieven, musea en andere instellingen samengebracht. De foto's zijn meestal rechtenvrij te gebruiken en mocht dit niet het geval zijn, doen wij ons uiterste best om de rechtmatige eigenaar op te sporen. Mocht jij van mening zijn dat we ten onrechte jouw foto hebben gebruikt, neem dan contact met ons op.

Voor meer informatie over 'the Commons' kun je kijken op deze website.

Lees ook: Klassieker van de dag: Jaguar 

afbeelding van Jasper van Bladel

Jasper van Bladel | Redacteur

Fotograaf en journalist

www.jaspervanbladel.nl

Bekijk alle artikelen van Jasper