Klassieker van de dag: scheren

Klassieker van de dag: scheren

Fabienne Keijzer 351 0
Alles kan een goede foto opleveren. Ook onderwerpen die zo dagelijks en standaard lijken dat je er eigenlijk niet naar omkijkt. Om je hierop te attenderen en om je inspiratie te geven, laten wij jou elke dag een opmerkelijke foto uit het verleden zien met, waar mogelijk, het verhaal erachter.

Klassieker 2-12-2016

Vandaag in 1901 verkreeg Gillette het octrooi op het verwisselbare scheermesje. Daarvoor scheerde men zich vooral met een scherp stalen blad met een handvat, een uitvinding die uit de bronstijd stamt. Scheren is, vooral voor mannen (zonder hipsterbaard dan), een vrijwel dagelijks ritueel. Normaal gesproken gebeurt dit in de badkamer, maar als je een aantal dagen van huis bent moet je een creatieve oplossing zoeken.
Dat dacht ook deze meneer, die samen met een journaliste onderweg was. Meneer scheert zich terwijl mevrouw nog even de laatste aantekeningen maakt. Deze prachtige foto komt volgens het Nationaal Archief uit 1934 en is genomen door Willem van de Pol (waarschijnlijk de man op de foto, hij maakte dus een zelfportret) in IJsland.

The Commons

De foto's uit deze serie zijn afkomstig uit de Commons pagina van Flickr. Hier zijn duizenden oude foto's van archieven, musea en andere instellingen samengebracht. De foto's zijn meestal rechtenvrij te gebruiken en mocht dit niet het geval zijn, doen wij ons uiterste best om de rechtmatige eigenaar op te sporen. Mocht jij van mening zijn dat we ten onrechte jouw foto hebben gebruikt, neem dan contact met ons op.

Voor meer informatie over 'the Commons' kun je kijken op deze website.

Lees ook: Klassieker van de dag: Jaguar 

afbeelding van Fabienne Keijzer

Fabienne Keijzer | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Fabienne