Klassieker van de dag: schaatsen

Klassieker van de dag: schaatsen

Fabienne Keijzer 1013 0
Alles kan een goede foto opleveren. Ook onderwerpen die zo dagelijks en standaard lijken dat je er eigenlijk niet naar omkijkt. Om je hierop te attenderen en om je inspiratie te geven, laten wij jou elke dag een opmerkelijke foto uit het verleden zien met, waar mogelijk, het verhaal erachter.

KvdD Schaatsen

De temperaturen zakken verder en verder. Het kwik is 's nachts alweer een aantal keer onder nul gedoken. Hoog tijd dus om de schaatsen te gaan slijpen! Ijspret is van alle tijden, zo bewijst ook deze foto van het Nationaal Archief uit 1933. De drie kinderen van meneer Van Der Pol staan netjes op hun schaatsen! 

Lees ook: Klassieker van de dag: de snor

The Commons

De foto's uit deze serie zijn afkomstig uit de Commons pagina van Flickr. Hier zijn duizenden oude foto's van archieven, musea en andere instellingen samengebracht. De foto's zijn meestal rechtenvrij te gebruiken en mocht dit niet het geval zijn, doen wij ons uiterste best om de rechtmatige eigenaar op te sporen. Mocht jij van mening zijn dat we ten onrechte jouw foto hebben gebruikt, neem dan contact met ons op.

Voor meer informatie over 'the Commons' kun je kijken op deze website.

afbeelding van Fabienne Keijzer

Fabienne Keijzer | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Fabienne