Klassieker van de dag: Rustig Helsinki

Klassieker van de dag: Rustig Helsinki

Jasper van Bladel 413 0
Alles kan een goede foto opleveren. Ook onderwerpen die zo dagelijks en standaard lijken dat je er eigenlijk niet naar omkijkt. Om je hierop te attenderen en om je inspiratie te geven, laten wij jou elke dag een opmerkelijke foto uit het verleden zien met, waar mogelijk, het verhaal erachter.

Straten waren vroeger veel leger dan nu, er waren uiteraard gewoon minder auto’s in het verkeer te vinden dan nu. We kijken hier naar zo’n lege straat in Helsinki, Finland. Als je deze foto nu zou maken is het er vast een stuk drukker. Juist deze rust geeft de foto een serene uitstraling en ook het contrast tussen de kleine auto’s en het enorme gebouw is zo extra goed zichtbaar. 

Bron

The Commons

De foto's uit deze serie zijn afkomstig uit de Commons pagina van Flickr. Hier zijn duizenden oude foto's van archieven, musea en andere instellingen samengebracht. De foto's zijn meestal rechtenvrij te gebruiken en mocht dit niet het geval zijn, doen wij ons uiterste best om de rechtmatige eigenaar op te sporen. Mocht jij van mening zijn dat we ten onrechte jouw foto hebben gebruikt, neem dan contact met ons op.

Voor meer informatie over 'the Commons' kun je kijken op deze website.

Lees ook: Klassieker van de dag: Jaguar 

afbeelding van Jasper van Bladel

Jasper van Bladel | Redacteur

Fotograaf en journalist

www.jaspervanbladel.nl

Bekijk alle artikelen van Jasper